2013. szeptember 28., szombat


Kekszes Krémes


Hozzávalók:

2 cs kocka alakú háztartási keksz
3 cs. vaníliás pudingpor
4 db tojás
12 evk cukor
2 evk liszt
25 dkg margarin
1,5 l tej
1 csomag zselatin

1/2 l hulala tejszín

Elkészítés:

A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint. Egy tepsi alját kirakjuk a keksszel és rákanalazzuk a krémet.
Ha kihűlt, rányomjuk a felvert tejszínt és kirakjuk a tetejét is keksszel.
Csokimázzal, vagy karamellréteggel lehet még "turbózni".

(Az eredeti recept az Andi konyhája oldalon olvasható ... )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése