2013. szeptember 3., kedd

Csokis pöfeteg


Csokis pöfeteg 
Hozzávalók:

160 g liszt,
60 g kakaópor,
1 tk sütőpor,
1/4 tk só,
190 g cukor,
60 ml olaj,
2 tojás,
1/2 tk vanília eszencia,
porcukor amiben a kekszeket meghempergetjük,

Elkészítés:

A száraz anyagokat (liszt, kakaó, sütőpor, só cukor) összekeverjük, és félrerakjuk.
A tojásokat villával felverjük, és az olajjal, eszenciával összekeverjük, végül a száraz anyagokkal összedolgozzuk.
Egy fóliába csavarva 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha letelt a két óra, a hideg tésztából diónyi gombócokat görgetünk, és porcukorban alaposan meghempergetjük. Sütőpapírra rakjuk, és 180°C előmelegített sütőben kb. 10-11percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése