2013. szeptember 5., csütörtök

Pásztortarhonya


Pásztortarhonya

Hozzávalók:

3-4 evőkanál étolaj
5 szelet bacon
4 szem burgonya
20 dkg gépi tarhonya
1 szál puha füstölt kolbász
1 ek pirospaprika

2 marék nagy kocka tészta
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:

Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk.
A tésztát és a tarhonyát kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és a felkarikázott kolbászt. 1-2 percig kevergetjük.
Pirospaprikával meghintjük. Vízzel felöntjük (annyival, hogy a lé jó bőven ellepje a hozzávalókat), hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát (ne legyen túl nagy, mert nehezebben fő meg).
Lefedve puhára főzzük. (Időközben lehet, hogy még kell vizet önteni hozzá). Az a jó, ha szaftos marad a végére, mert a tarhonya és a tészta még főzés után is szív magába nedvességet.


Egyszerűbben úgy is szoktam készíteni, amikor van maradék tarhonya, főtt krumpli, hogy készítek sertéscombból egy "szaftos pörköltet", belefőzöm a karikára vágott kolbit és amikor készre főtt, belekeverem a krumplit és a tarhonyát. Így "maradékeltüntetésre" is kiváló, finom fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése