2013. szeptember 14., szombat

Vajas kifli



Vajas kifli


















Vajas kifli

Hozzávalók:
250 g tej
200 g liszt
15 g élesztő
1 tk cukor

Ezeket a kenyérsütő tartályába teszem, összekeverem, majd az első kelesztést megvárom.

Amikor kész, akkor a következő hozzávalókat még belerakom:

0,5 g élesztő
150 g langyos víz
1 tk só
450 g liszt
70 g olvasztott vaj (ráma)

A géppel a tésztát szép fényesre dolgoztatom, és megkelesztem.
Mikor kész, kézzel átgyúrom, deszka nagyságra nyújtom, és 8 részre vágom.
A kifliket feltekerem, sütőpapíros tepsibe teszem és kelni hagyom.
Tetejét meglocsolom vízzel, ha van, teszek rá reszelt sajtot, majd hideg sütőbe téve kezdem sütni.
Amikor kicsit már megolvadt a sajt, visszaveszem a hőfokot és szép pirosra sütöm.


Az eredeti receptet innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése