2013. szeptember 7., szombat

Kinder Bueno

Kinder Bueno 




Hozzávalók a laphoz:

6 tojásfehérje
6  evk. cukor
1 evk.olaj
2 evk. liszt
2 evk .darált keksz(vagy zsemlemorzsa)
1/2 cs sütőpor
15-20 dkg pirított, aprított,sótlan mogyoró
kb 20-25 dkg nutella

Krém:

1/2 l tej
6 tojássárgája
1 cs.vaníliás pudingpor
3 evk rétesliszt
10 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
3-4 evk. cukor
2 cs háztartási keksz(valamennyi maradni fog belőle)
langyos tej

Tetejére:

2 dl tejszín
1/2 cs habfixáló
csoki reszelve,forgácsolva

Elkészítés:

A krémhez a pudingport,a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre kevertem, lassan hozzáadagoltam a tejet és sűrű krémmé főztem. A tetejét folpackkal letakartam és így hagytam kihűlni.
A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítottam kissé,majd durvára vágtam(jó sok egész is maradt benne)
A tojásfehérjéket a cukorral felvertem keményre, hozzáadtam a többi hozzávalót,majd sütőlapos tepsire (33*40)borítottam és megszórtam a mogyoróval.Előmelegített sütőbe 180c-on  15 perc alatt megsütöttem. Amikor kész, a sütőpapírt leszedtem és még melegen  rákentem a folyós nutellát.
Ha a krém kihűlt, hozzáadtam a cukor és margarin habosra kevert elegyét.Megfeleztem és az egyik felébe belekevertem  a megolvasztott csokoládét. -mogyorós-nutellás alap -langyos tejbe forgatott keksz -sárga krém -langyos tejbe forgatott keksz -csokis krém Ha ez kész hidegre teszem pár órára,ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul. Legvégül a tetejére kenem a felvert tejszínhabot és ráreszeltem egy kevés csokit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése