2013. szeptember 7., szombat

Puncs szelet


Puncs szelet

Hozzávalók:

 50 dkg liszt
25 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
 2 tojássárgája
kb. 2 dl tej
1 csipet só

 Töltelékhez:

10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 dl rum+ 1 dl víz (vagy 2 dl víz, 1 rumaroma)
 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
3-4 evőkanál szitán áttört baracklekvár

Tetejére:
meggyszörp
15 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, elmorzsolom benne a vajat, és a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrom. 3 részre osztom. 25x35 cm-es tepsi nagyságúra nyújtom, és külön-külön megsütöm a 3 lapot.  A töltelékhez az egyik lapot összetördelem, leöntöm a rummal és vízzel (rumaromás vízzel). A másik két lapot körbevágom egyenletesre, és a leeső részeket is hozzákeverem. Hagyom, hogy megszívja magát. Közben a vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, és a lekvárral. Beleforgatom a rumos tésztát. Az egyik lapot tálcára teszem, a tölteléket elosztom rajta, ráteszem a másik lapot, majd lenyomatom.
A porcukorhoz adagolok egy kevés szörpöt, és kevergetem. Szükség szerint teszek hozzá még szörpöt, ha nagyon sűrű. Sűrűn folyósnak kell lennie. Ezzel bevonom a sütemény tetejét. Egy kevés fehér mázat is készítek citromléből és porcukorból, és azzal díszítem a tetejét. Legalább 1 éjszakát állni kell.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése