2013. szeptember 22., vasárnap

Hagymás zöldparadicsom


Hagymás zöldparadicsom 

Hozzávalók:

5 kg zöldparadicsom
1 kg hagyma
15 dkg só (3dkg/kg)

3 l víz
1 l ecet (10%-os)
1 kk. só
10 dkg cukor
1 kevés tartósítószer (nátrium-benzoát)

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, a paradicsomot megmosom és fél cm-es karikákra vágom őket.
Megszórom a sóval és 24 órán át állni hagyom.
Felforralom a vizet az ecettel, a cukorral és a kk. sóval, majd adagonként belerakom a zöldségeket és egyet forralok rajta. Üvegekbe rakom, a tetejére késhegynyi tartósítószert teszek és a lével felöntöm, majd a pulton hagyom kihűlni.
A maradék levet elrakom, és ha kell, másnap feltöltöm vele az üvegeket, majd celofánnal és csavaros kupakkal lezárom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése