2013. szeptember 7., szombat

Hidegtál szilveszterre


Hidegtálak szilveszterre 





A húsos tálakon: Baconos csirkemáj, töltött fasírt, kolbásszal töltött karaj, sajttal töltött csirkemell

Körözöttes tekercs+tojás: 

Elkészítjük a snidlinges körözöttet. A tojásokat keményre főzzük. A paprikát, paradicsomot, uborkát megmossuk, a szalámit felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot, uborkát felkarikázzuk. 2 db tojást félbevágunk és a sárgáját kiszedjük. A másik két tojást villával szétnyomkodjuk a kiszedett 2 db tojássárgájával együtt, és hozzákeverjük a körözötthöz. A paprikákat kiskanállal megtöltjük a körözöttel. Egy tálra rászórjuk a salátakeveréket. A megtöltött paprikákat felkarikázzuk és a tálra helyezzük.
A sonkaszeleteket is megtöltjük. A sonkaszelet egyik végére teszünk a körözöttből, és feltekerjük a fél tojásfehérjéket is megtöltjük a körözöttel, és azt is a tálra helyezzük. A szalámival, paradicsommal és az uborkával díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük

Kaszinótojás: 

10 tojás,
mustár,
tejszín,
majonéz ,
só, bors 
Franciasaláta 

Elkészítés:

Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket.
A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, majonézt, tejszínt, só, bors, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.Franciasaláta "ágyon", díszítve tálaljuk.

Virslisaláta: 

2 pár virsli,
3 fej hagyma, 
só, bors ecet 

A virslit megfőzöm, a hagymát összevágom, majd sós-+cukros ecet lével felöntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése