2013. szeptember 28., szombat

Kakaós keksz


Kakaós keksz

Hozzávalók (kb. 32 darabhoz):

26 dkg rétesliszt,
25dkg vaj,
8ek (barna)cukor,
3dkg magas zsírtartalmú kakaó,
1 tojásfehérje (40g),
1 csipet só,
1kk rum

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat a robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásfehérjét, és még 1 percig keverjük.A liszthez szitáljuk a kakaót és ezt is a masszához adjuk, végül belekeverjük a rumot. Fóliára tesszük a tésztát és kb. 4-5cm átmérőjű hengert formálunk belőle.
A fóliába tekerve hűtőbe tesszük szilárdulásig. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.A megszilárdult tésztát kicsomagoljuk, és éles késsel 1cm vastag lapokat vágunk belőle. 12 percig sütjük, majd a sütőből kivett tepsiben hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése