2013. szeptember 5., csütörtök

Tojásos fasírt


Tojásos fasírt



Hozzávalók:

50 dkg darált hús
4 db főtt tojás
2 db tojás
1 db áztatott zsemle

ételízesítő
majoránna
őrölt bors
olaj

Elkészítés: A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, és beleütök 2 tojást. Jól összegyúrom, cipót formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húscipót. Tetejét kicsit megkenem olajjal. Közepes lángon szép pirosra sütöm.

Van amikor a megfőtt tojásokat és egy kis cserkész kolbászt "beletöltök", így töltött fasírtom lesz. Nagyon finom, kenyér közé szendvicsnek hidegen is jó.

Aki szereti, rakhat bele lecsöpögtetett gombakonzervet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése