2013. szeptember 7., szombat

Mandulás vaníliás kifli

Mandulás vaníliás kifli 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
0,5 teáskanál sütőpor
6 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipetnyi só
40 dkg vaj
25 dkg hártyája nélkül darált mandula
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverjük el a lisztet és a sütőport, majd tegyük a dagasztó tálba. Nyomjunk bele mélyedést és töltsük bele a tojás sárgákat, cukrot, sót vaníliás cukrot. Keverjük össze, majd szórjuk rá a kis darabkákra vágott, hideg vajat és a mandulát. Gyúrjunk sima tésztát belőle és fóliába csomagolva, legalább 2 órára tegyük a hűtőbe. tenyerünkkel hengergessük ujjnyi hurkákká. Vágjunk 5 – 6 cm hosszú darabokat belőle, és kiflinek formázzuk. 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt világosra sül. A porcukrot a vaníliás cukorral szitáljuk tányérba, és a még forró kifliket forgassuk meg benne. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll, ha megfeledkezünk róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése