2013. szeptember 7., szombat

Sárga túró


Sárga túró 








Hozzávalók:

2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés:

A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (folyamatosan keverem).
Gézbe szűröm és 1 éjjelre kicsöpögtetem. A húsvéti sonka mellé, szeletelve tálalom.
(Ez a mennyiség 4 tagú családnak, 3-4 x-ri étkezésre elegendő, így a mennyiségeket akár felezhetjük is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése