2013. szeptember 7., szombat

Kozáksapka

Kozáksapka
Hozzávalók:

8 tojás
8 evk. forró víz
25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 ek.kakaópor
1 cs sütőpor

Krém:

10 dkg liszt
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
ízlés szerint rum(elhagyható)

Tetejére-oldalára:

10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához különválasztom a tojásokat.Először a fehérjét verem habbá,majd a sárgáját a cukorral és a vízzel.Ez a cukros rész akkor jó ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.Ha ezzel kész vagyok, hozzáadom a lisztet,a sütőport és a kakaót.Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítom,s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverem. Ebből az adagból 2 tepsi lapot sütök.Nekem légkeveréses a sütőm,így egyszerű dolgom van,mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.Lehet felezni az adagot és külön-külön sütni a piskótát,kb 15 perc 170C-on.Amíg sül a piskóta,elkészítem a krémet.A tejből és a lisztből krémet főzök,pont úgy mintha puding lenne.hagyom kihűlni.A margarint habosra keverem a porcukorral,majd hozzáadom a kihűlt krémet és kevés rumot.Ha a tészta megsült és kihűlt,pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágok,lehetőleg párosat.A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy vagy a maradék krémmel kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.Ezek után két korongot összeragasztok egy kis krémmel majd a teljes oldalát is bekenem és a kókuszreszelékbe forgatom.Ha mind kész van,vízgőz fölött megolvasztom a csokit és a sütik tetejét bevonom vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése