2013. szeptember 7., szombat

Boszorkányujj


Boszorkányujj 








Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg darált mandula vagy dió
10 dkg cukor
2 tojás

10 dkg egész mandula
tojás kenni

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk.
Közepére bütyköt is formázzunk, késsel kis barázdákat húzzunk rá, hogy ezzel is élethűbb legyen.
Az ujjakat tojással lekenjük, a végére egész mandulaszemeket nyomkodunk körömként, majd előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon készre sütjük.Ha kihűltek piros ételfestékkel a körmöket befestjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése