2013. szeptember 28., szombat

Káposztás pogácsa Ilditől


Káposztás pogácsa Ilditől

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt
Másfél RAMA
5 dkg élesztő
Egy kis tejföl (kb. 2 evőkanálnyi)
Kb. 3-4 dl tej
2 tojás
Só (2 evőkanálnyi minimum, a káposztától függetlenül)

Hajtogatáshoz:

Fél kg-nyi káposzta (kb. fél fejnyi)
Sok őrölt bors, olaj, só (ahogy a káposztás tésztához kell csinálni)

Kenéshez:

1 tojás
Tetejére sajt

Elkészítés:

Élesztőt kevés tejben felfuttatni, az összes hozzávalót összegyúrni, a felfuttatott élesztőt is hozzáadni, és meleg helyen kb. kétszeresére kelni hagyni.
Majd széthúzni jó vékonyra (lehet nyújtani is), meghajtogatni, és egy kicsit megint hagyni kelni.
Utána rákenni a káposztás masszát, és újból hajtani rajta, akár még egyszer és még egyszer.
Megkenni a tojással, megszórni a sajttal, és előmelegített sütőben először 200-fokon sütni, amíg felhúzza a pogácsát (ez pár perc), majd alacsonyabbra véve további 15 percig sütni. Sűrűn nézni, nehogy megégjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése