2013. szeptember 28., szombat

2 csokis csók


                      2 csokis csók

Hozzávalók:

7 dkg vaj,
4 dkg barna cukor,
1 tojás,
18 dkg liszt,
1 tk sütőpor,
2 ek kakaó,
csipet só,
kb. 1/2 dl víz,
10 dkg étcsoki,
5 dkg szeletelt mandula

cukor (forgatáshoz)

Elkészítés:

A vajat a barna cukorral habosra keverjük.Hozzáütjük a tojást, és azzal is tovább krémesítjük.
Beleöntjük a sütőporos lisztet, a kakaót és egy csipet sót, összegyúrjuk.
A végén kb. 1/2 dl vízzel hígítjuk annyira, hogy ragadós, de sűrű tésztát kapjunk.
Az apróra vágott csokit és a mandulát is a tésztához gyúrjuk, majd bő diónyi gombócokat formálunk, melyeket megforgatunk cukorban, és kicsit kilapítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük, de óvatosan, nem kell túlsütni! (180 °C)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése