2013. szeptember 5., csütörtök

Gulyásleves


Gulyásleves



Hozzávalók (6-10 személyre):

50 dkg marhahús
sárgarépa
fehérrépa
gomba
15 dkg vöröshagyma
1 kg tisztított burgonya
25 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
6 dkg zsír
2 dkg pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
köménymag

csipetke

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, lassú tűzön dinszteld meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apró húst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a finomra vágott fokhagymát és köményt.
Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, és a karikára vágott zöldségeket és addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd.
Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1, 5-2, 5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul.
Az utolsó néhány percre tedd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése