2013. szeptember 7., szombat

Az én "Zürichi" kenyerem


Zürichi kenyér






Hozzávalók:

250 g Bl 80 liszt
6 g friss élesztö
165  ml víz

Másnap hozzákeverek:

az előző esti összes kovász
375 g  BL-80 liszt
210 ml víz
25 g vaj
10 g friss élesztö
12 g só
1 evk ecet (10 vagy 15%)
2 evőkanál burgonyapehely

A hozzávalókat a kenyérsütő géppel fényesre dagasztatom, majd 20 percig a gépben kelesztem.
Kiveszem, lisztezett deszkán átgyúrom, és vekni formájúra alakítom.
Meleg, sütőpapírral bélelt kacsasütő zománcos edénybe teszem, és 20-30 percet hagyom kelni.
Pengével a kenyeret bevagdosom, "lemosom" vízzel, lefedem és a forró sütőbe teszem.
Fedővel kb 20 percig sütöm, majd a fedőt leveszem és megpirítom a kenyerem héját.(kb 10 perc)
Kiveszem, vízzel lepermetezem, és rácson hagyom, hogy cserepesedjen.

Az eredeti receptet itt találhatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése