2013. szeptember 3., kedd

Pékkifli


Pékkifli

Hozzávalók:

2,5 dl tej
0,5 kg finomliszt
0,5 dl olaj
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
2,5 dkg friss élesztő (vagy egy csomag porélesztő)

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. (Ha túl száraz a tészta, akkor egy kis langyos vizet adjunk még hozzá.)
Dagasztás után letakarjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle és vékonyra nyújtjuk. A kerek lapot 8 cikkre osztjuk. Kifli formára igazítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 15-20 percet kelesztjük, megkenjük tojással, majd 180 fokos sütőben (kb. 45 percig) sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése