2013. szeptember 7., szombat

Rákóczi túrós


Rákóczi túrós 





A receptet Innen vettem.

Nálunk mindig nagy sikere van, nagyon szeretjük.

Linzertésztát kell készíteni : 

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
 reszelt citromhéj
Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni. 

Túró töltelék  :

0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) , 
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük. 
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is. 

Tojáshab :   5 tojásfehérje , 30 dkg cukor 

20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! ) 
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és  forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.

A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani  80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése