2013. szeptember 2., hétfő

Palócleves bográcsban


Palóclevesem bográcsban




Hozzávalók 8-10 személyre:

2 nagy fej vöröshagyma
1, 5 kg marhahús
4 evk olaj (vagy zsír)
kevés szalonna
2 evk pirospaprika
2 teáskanál őrölt köménymag
1 kg zöldbab(vagy1 cs fagyasztott, esetleg 1-2 ü zöldbab)
2 babérlevél
1 kg burgonya
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 evőkanál liszt
1 nagy tejföl
1 nagy cs kapor

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a felvágott hagymát.
Rádobjuk a húst, megpaprikázzuk, sóval, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, és kevés vizet öntve rá, megpároljuk. A zöldségeket, a babot és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, a babot kisebb darabokra, a  zöldségeket karikára, a burgonyát kockákra vágjuk.
Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a babot és a burgonyát.
Beletesszük az apróra vágott kaprot, felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Átforraljuk, és melegében tálaljuk.
Ha szeretnénk, csipetkét is lehet bele rakni, akkor még tartalmasabb lesz a levesünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése