2013. szeptember 28., szombat

Krémes citromtorta:


Krémes citromtorta


Hozzávalók:

6 dkg vaj    
7 dkg liszt      
5 dkg kristálycukor     
3 kanál tejföl
1 tojás
1 citrom 

 A krémhez:     
 
2 dl tejföl     
10 dkg cukor     
 2 citrom     
 1,5 dl tej     
 1 csomag habpor   
 1 csomag zselatin 

 Elkészítés:

Tálba tedd bele a vajat és a cukrot, és egy habverővel keverd őket simára. Ezután üsd bele a tojást, add hozzá fél citrom levét, valamint reszeld bele egy egész citrom héját, ezt is keverd simára, és óvatosan, hogy ne legyen csomós, add hozzá a lisztet és a tejfölt. Vajazz ki egy sütőformát, egyengesd el benne a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben készítsd el. Ha megvan, tedd félre, hogy hűljön.
A tejet és a habport verd fel, majd add hozzá két citrom levét és egynek a héját, valamint a cukrot.
 Készítsd el a zselatint a csomagolásán feltüntetett módon, és két kanál krémet keverj bele, amikor még folyós, majd ezt az egészet add hozzá a krémhez. A tésztára öntsd rá a masszát, tegyél pár karika citromot héj nélkül a tetejére, és tortazselével koronázd meg az egészet. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy igazán hűs élményt nyújtson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése