2010. október 19., kedd

Töltött gomba "Vera" módra



Töltött gomba "Vera" módra



Hozzávalók:
kb. 1 kg gomba
1/2 doboz zöldhagymás vajkrém (mindegy milyen márka)
2-3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 kevés májkrém
1 db zsemle
1 db tojás
1 db tömlős juhtúró
olíva olaj
1 cs. tejszínes csirkesült alap (Maggi)
fűszerek: vegeta, bors, fokhagyma, só, majoránna...

Elkészítés:
A megtisztított gomba szárát kitörjük, a szebbeket jénaiba rakjuk.
A gombaszárakat apróra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát és zsírjára pirítjuk, majd fűszerezzük.
A felét kivesszük, lehűtjük, a másik felébe belerakjuk a fél doboz vajkrémet és felöntjük a tejszínnel kikevert alappal.
A kihűtött gomba felét elkeverjük a juhtúróval, és a borsozott gombafejekbe töltjük.
A másik felét összekeverjük a májkrémmel és a többi hozzávalóval, kevés zsemlemorzsát szórunk bele és beletöltjük a maradék üres gombába.
A gombaszószt a betöltött gombára öntjük, meglocsoljuk pici olíva olajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Berakjuk a sütőbe és összesütjük, majd megpirítjuk rajta a sajtot.
Tálaláskor kifőtt tésztával és a szósszal együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése