2010. október 18., hétfő

Pangasiuspaprikás vargányás nokedlivel


Pangasiuspaprikás vargányás nokedlivel


Hozzávalók:
700 g harcsafilé (pangasius)
80 g vöröshagyma
70 g zsír (vagy olaj)
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
pirospaprika
só, fokhagyma, bors
1 marék szárított vargánya

A nokedlihez:
fél kg liszt,
2 tojás,
só,
frissen őrölt bors,
víz,
maréknyi szárított vargánya, porrá darálva

Elkészítés:
A halat ízlés szerint daraboljuk (szeletre, kockára), a hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összevágjuk.
A zsírban a hagymát megpirítjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük.
Hozzáadjuk a kinyomkodott gombát, majd kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, és fedő alatt készre pároljuk, majd pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és ha kell, utána ízesítjük.
Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek.
Én úgy szoktam, hogy kiveszem a halakat, behabarom a szaftot, majd visszateszem őket.
A nokedli elkészítése:

A nokedli tésztát kikevertem, amihez hozzákevertem a porított vargányát, majd a szokásos módon forrásban lévő vízbe szaggattam.

A paprikást a nokedlivel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése