2010. október 18., hétfő

Hűtős tészta


Hűtős tészta 


Hozzávalók:

"maradékok" ami épp a hűtőben van
nekem most:

kis darab császár szalonna,
1 db pritamin paprika
egy kevés maradék vajkrém (magyaros)
egy fél doboz tormás vajkrém
fél doboz főzőtejszín
1 cs pulykasonka
1 fej hagyma

kifőtt tészta
petrezselyem

Elkészítés:
A szalonnát felszeletelem, serpenyőbe teszem és kisütöm a zsírját.
A hagymát és a paprikát felkockázom, majd a szalonnához adom először a hagymát, lepirítom, aztán mehet bele a paprika,
ha kicsit megpárolódott, akkor a vajkrémekkel elkeverem és kicsit rotyogtatom.
Felöntöm a tejszínnel, és egyet forralok rajta.
A kifőtt tésztát a szószba keverem, összeforgatom, majd tányérba szedem és rászórok egy kevés felcsíkozott pulykasonkát.
Az alapanyagok szabadon változtathatóak, azért is lett a neve Hűtőstészta, mert mikor-mi van a hűtőben, abból készül a mártás.
Lehet kolbásszal, sajtkrémmel, reszelt sajttal készíteni, kinek-mi van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése