2010. október 19., kedd

Szilvalekvár sütőben

Hozzávalók:
5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom.
Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig.

Reggel a szilvát a lábasban botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé.

A cukor mennyiségét lehet változtatni, (el is hagyható), ha maga a gyümölcs elég édes.
Így akár cukorbetegek, fogyizók is fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése