2010. október 19., kedd

Magyaros Francia quiche (kís)

Hozzávalók:
Az alaptésztához, 26-28 cm-es formához:

25 dkg sima liszt
10 dkg fagyos vaj
1 db tojás
1/2 tk só
1 tk sütőpor
5-7 evk hideg víz
vaj a forma kikenéséhez+liszt szórni

A raguhoz:

2 db hagyma
1 kis üveg gomba
2-3 gerezd fokhagyma
6-8 dkg húsos szalonna/sonka
1/2 szál házi kolbász

2 tojás
1 dl főző tejszín
Olaj, só, bors, oregánó, kakukkfű
1 tömlős sonkás sajt(sima is jó)
egy kevés kis kockára vágott trappista
+reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozom: a lisztet elmorzsolom a vajjal, belerakom a többi hozzávalót és vajazott-lisztezett, recés oldalú formába nyomkodom úgy, hogy pereme is legyen. A raguhoz kevés olíva olajon megpirítom a szalonnát, megpárolom a szeletelt hagymát, rádobom a gombát, a karikára vágott kolbászt és lepirítom őket. Közben a tojást kikeverem a tejszínnel, sajtkockákkal és a krémsajttal.
A nyers tésztára egyenletesen elosztom a ragut, majd nyakon öntöm a tejszínes sajtos tojással. Tetejére bőven szórok reszelt trappista sajtot és forró sütőben pirulásig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése