2010. október 19., kedd

Kókuszos szederlekvár

Hozzávalók:
1,25 kg szeder,
1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1)
35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő)

Elkészítés:
Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk.
Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam).
Az összeturmixolt gyümölcsöt leszűrjük, majd edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba.

Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele.

Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése