2010. október 19., kedd

Karamellás csiga

Hozzávalók:

0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

Töltelék:

4-5 marék cukor
1 cs vaníliás cukor
karamell öntet
pici vaj vagy muffin forma

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd megszórni a cukrokkal és egy kevés karamell öntettel meglocsolni.
Bejgliszerűen feltekerni és darabokra vágni, muffin sütő formába tenni, hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Nagyon finom, de nem kalóriaszegény, fogyisok messze kerüljék el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése