Hozzávalók:
3 db sertésszív
fokhagyma
fűszerek:
majoránna, só, bors, babérlevél, csombor, kakukkfű, őrölt kömény,
zsír (vagy olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
vegeta, pirospaprika
paprika
paradicsom
tejföl, kevés liszt
A zsemlegombóchoz:
2-3 db krumpli
2 db zsemle
2 db tojás
liszt
só
1-2 dl tej
Elkészítés:
A szívet megpucolom, majd fűszerekkel együtt felrakom főni, aztán amikor megfőtt, kiveszem és kicsit hagyom hűlni, aztán vékony csíkokra vágom.
Pörköltalapot készítek, belerakom a szívet, fűszerezem, felöntöm vízzel és készre főzöm, majd egy tejfölös habarással besűrítem.
A gombóc elkészítése:
A krumplit kockára vágva megfőzzük, a zsemlét is kockára vágjuk és kevés zsírban megpirítjuk
(olajjal is lehet, de zsírral finomabb). Amikor szépen megpirult, levesszük a tűzről, és ráöntünk kb 1-2 dl tejet, majd tojással, a kihűlt főtt krumplival és annyi liszttel összekeverjük, hogy galuska szerű tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd amikor megfőtt, tálba szedjük.
A kész gombócokat és a szívet tálaljuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése