2010. október 19., kedd

Rakott rétes

Rakott rétes







Hozzávalók:
1 nagy cs. réteslap (én a Lidl-set használom)
1 ü meggybefőtt
6-8 kisebb alma (4-5 nagyobb)
cukor (vagy édesítő)


1/2 kg túró
2 evk gríz
1-2 evk tejföl (attól függően, mennyire száraz a túró)
fahéj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, fahéjjal megszórjuk és cukrozzuk.
A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt és cukrozzuk.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől.
Egy tepsit kiolajozunk, belerakunk egy réteg lapot, majd megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és rákenjük a túrót.
Ráteszünk egy újabb réteslapot, megszórjuk zsemlemorzsával, rákenjük a kicsit kicsavart almát, majd a következő réteslapot.
Erre egyenletesen rászórjuk a meggybefőttet és egy pici fahájat, majd betakarjuk réteslappal.
A tetejét olajjal megkenjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése