2010. október 19., kedd

Bakonyi csirkemell

Hozzávalók:

8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
olaj, liszt


főtt tészta

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.
(Én szeletelt hagymát és fokhagymát is teszek bele.)

A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk, végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt (tejszínt), és összeforraljuk.
A gombás szószt a főtt tésztával és a sült hússal, és esetleg házi savanyúsággal tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése