Tűzoltó szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
Krémhez:
1 üveg magozott meggy
2 cs vaníliás pudingpor
2 púpos evk cukor
csipet fahéj
víz
A morzsához:
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
5 dl tejszínhab (Oké habmester, vagy Hulala)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom.
A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel.
A lecsepegtetett meggyet eloszlatom a tésztán.
A pudingporokat elkeverem a lével, a cukorral és felfőzöm.
Még forrón a meggy tetejére öntöm.
A morzsás réteg hozzávalóit összemorzsolom és a krém tetején elosztom.
Lassú tűznél tűpróbáig sütöm.
A tejszínből habot készítek és a kihűlt sütemény tetejére kenem.
Tetejét villával megcsíkozom és pici fahéjat szórok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése