Lábtörlő
Hozzávalók:
70 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 csapott kávéskanál cukor
2 púpos kávéskanál só
5 dkg vaj
2 tojás+1 tojás a kenéshez
2 kávéskanál olaj
10-12 db virsli
Elkészítése:
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.) A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése