2013. július 2., kedd

Padlizsán saláta

Padlizsánsaláta 



Hozzávalók:




1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

A mártáshoz:

2 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve

Elkészítés:

A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk.


Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát.

A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése