Almás-kakaós piskóta
A tojások habját felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, az almát felszeletelem...
...egy tepsibe fóliát teszek, bevajazom és cukorral beszórom...
...egyenletesen elterítem rajta az almát és cukrot+fahéjat szórok rá...
...és ráöntöm az almára...
...majd tört dióval megszórom...
...és készre sütöm.
Egy tálcára natúr kakaót szitálok, egy kis fahéjjal átszitálom...
...majd a sütit ráborítom...
...és amíg még meleg, addig a fóliát lehúzom róla.
Az alma kb 1 kg-nyi hámozott, felszeletelt alma. A piskóta pedig egy sima 6 tojásos kakaós piskóta.
A 6 tojásos piskótához:
Hozzávalók:
6 tojás,
6 evk.cukor,
6 evk.liszt,
1/2 cs.sütőpor
Elkészítés:
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. Összekeverjük, vajazott, lisztezett formában sütjük.
Kakaósnak nem 6 kanál lisztet adunk hozzá, hanem 4 evk.lisztet és 2 evk.kakaóport.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése