2013. július 2., kedd

Rántott-töltött gépsonka



Rántott-töltött gépsonka



Hozzávalók:

20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg trappista sajt,
só,
2 tojás,
liszt
zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd  hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót.
1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket  lisztbe, tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba  és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése