Dagasztás nélküli kenyér
2, 5-3 dkg friss élesztő
2, 5 dkg só
8 dl víz
1 kg liszt
Elkészítés:
Egy műanyag vödör aljába beleteszem a vizet, az élesztőt, a lisztet és a sót.
Összekeverem, majd rápattintom a vödör tetejét és egy melegebb helyre teszem. (Ez nálam most az udvar volt, az árnyékos asztalon 5 óra) (Egyébként 6-14 óra.)
Ha az idő letelt, lisztezett deszkán megformázom, majd szakajtóba teszem és egy kicsit még kelesztem.
Amikor a sütő bemelegedett, az edény alját berakom, míg átmelegszik, beleteszem a papírt, majd beleborítom a kenyeret. Bespriccelem a fedőt, rárakom a kenyérre és kb 40-45 perc alatt megsütöm.
Ha nem elég piros, a tetőt leveszem és 5 perc alatt megpirítom a kenyeret.
Az eredeti recept innen:
http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.hu/2013/05/dnk-avagy-dagasztas-nelkuli-kenyer.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése