Gombaropogós vagy krokett
Hozzávalók:
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
fűszerek
2 db tojás
2 db zsemle
1 cs.petrezselyem
só, bors
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj sütni
Elkészítés:
A hagymát az olajon megpirítani, a gombát apróra vágni és azt is átpirítani.
Fűszerezni, majd lepirítani (zsírjára sütni).
Amikor kész, kihűteni, beleütni a tojásokat, vegeta, só, bors, áztatott zsemle, alaposan összekeverni, majd a szokásos módon panírozni. Bő, forró olajban kisütni, friss zöldségekkel tálalni.
Gombaropogós másképp
40 dkg gomba
1 fej hagyma
8 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás sárgája
só,
bors zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Izlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és
hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése