2013. július 12., péntek

Barackos lepény

Barackos lepény 

Hozzávalók:

30 db érett sárgabarack
8 tojás
8 evőkanál cukor
10 csepp citromlé
8 evőkanál liszt
10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
őrölt fahéj
 
Elkészítés:

Kivajazok és lisztezek egy peremes tepsit. A sütőt előmelegítem, a barackokat kimagozom, és pici fahéjat szórok a magok helyére.
A piskótához habbá verem a tojások fehérjét a citromlével és egy kevés cukorral, a sárgáját folyamatosan verve, egyenként hozzákeverem.
Óvatosan beleforgatom a lisztet és a diót.
Tepsibe öntöm, elegyengetem, magházukkal lefelé rárakom a barackokat és forró sütőbe rakom.
5 perc elteltével takarékra kapcsolok és készre sütöm. Kihűlés után szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése