2013. július 23., kedd

Rózsaszín sütemény

Rózsaszín sütemény 








A laphoz:

15 dkg liszt

5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 evőkanál vérnarancs aroma
késhegynyi szalalkáli
2-3 evőkanál tej
Ez a mennyiség 1 laphoz való adag, ebből kell 3 vagy 4 lapot sütni, attól függ, milyen magas sütit akarunk.


A krémhez:


6 dl tej
6 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
(ha igazán rózsaszínt szeretnénk, akkor a vanília helyett vérnarancsaromát is tehetünk)

a tetejére cukormáz : porcukor kikeverve egy citromlével és vízzel.

A megtöltött lapokat egy éjjelre hűvös helyen pihenni hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
Másnap tökéletesen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése