2013. július 3., szerda

Márványos gyors piskóta

Márványos gyors piskóta

Hozzávalók:

25 dkg cukor
5 db tojás
1 kis p. tejföl
diónyi zsír
1 cs. sütőpor
cukrozatlan kakaópor
annyi liszt, amennyit felvesz
1 ü meggy
tört dió (el is hagyható)

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztani, majd a sárgáját a cukorral habosra keverni, bele a zsír, tejföl és a sütőporral elkevert liszt. Kikeverni, majd a tojásfehérjét habbá verni és ezzel lazítani a tésztát. (Nem kell keménynek lennie, piskóta állagú legyen). Vajazott, lisztezett tepsibe önteni a felét, a maradékba kakaót szórni (ízlés szerint), elkeverni és a fehér tésztára csurgatni. Villával egy kicsit "márványosra keverni", majd megszórni a lecsepegtetett fahéjas meggyel és a tört dióval.
Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk. Aki nem szereti a diót, az el is hagyhatja.
Ha más gyümölcsöt szeretnétek, azzal is finom, akár befőtt, vagy "nyers" legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése