2013. július 20., szombat

Almás-kakaós piskóta


Almás-kakaós piskóta 



A tojások habját felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem, az almát felszeletelem...


...egy tepsibe fóliát teszek, bevajazom és cukorral beszórom...

...egyenletesen elterítem rajta az almát és cukrot+fahéjat szórok rá...

... a piskótát kikeverem...

...és ráöntöm az almára...

...majd tört dióval megszórom...

...és készre sütöm.

Egy tálcára natúr kakaót szitálok, egy kis fahéjjal átszitálom...

...majd a sütit ráborítom...

...és amíg még meleg, addig a fóliát lehúzom róla.

Amikor kicsit kihűlt, kockára vágom és egy pici porcukorral megszórva díszítem.

Az alma kb 1 kg-nyi hámozott, felszeletelt alma. A piskóta pedig egy sima 6 tojásos kakaós piskóta.

A 6 tojásos piskótához:

Hozzávalók:
6 tojás,
6 evk.cukor,
6 evk.liszt,
1/2 cs.sütőpor

Elkészítés:
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. Összekeverjük, vajazott, lisztezett formában sütjük.
Kakaósnak nem 6 kanál lisztet adunk hozzá, hanem 4 evk.lisztet és 2 evk.kakaóport.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése