2013. július 11., csütörtök

Kapros túrós lepény


Kapros túrós lepény 



Nagymama pitéje 
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 
1 cs. sütőpor, 
15 dkg zsír, 
20 dkg cukor, 
1-2 db tojás (attól függ mekkorák), 
2 dl tejföl, 
csipet só 
Töltelék: 
1 kg túró
2 tojássárga
1 cs vaníliás cukor
a tojások felvert habja
1 marék mazsola, vagy 1 cs kapor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. 
Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. 
Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és ráönteni a kikevert túrót.
A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. 
Kicsit hűlni hagyni, csak aztán szeletelni. 

Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj). 

Olyan ízű és állagú, mint a "menzapite" volt az iskolában.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése