2013. július 3., szerda

Gombaropogós vagy krokett


Gombaropogós vagy krokett



Hozzávalók:

30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
fűszerek
2 db tojás
2 db zsemle
1 cs.petrezselyem
só, bors
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj sütni

Elkészítés:

A hagymát az olajon megpirítani, a gombát apróra vágni és azt is átpirítani.
Fűszerezni, majd lepirítani (zsírjára sütni).
Amikor kész, kihűteni, beleütni a tojásokat, vegeta, só, bors, áztatott zsemle, alaposan összekeverni, majd a szokásos módon panírozni. Bő, forró olajban kisütni, friss zöldségekkel tálalni.

Gombaropogós másképp

40 dkg gomba
1 fej hagyma
8 dkg liszt
1 dl tej
2 tojás sárgája
só,
bors zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez

Elkészítés:

A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Izlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és pár percnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és
hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése