2013. július 17., szerda

Rakott karfiol


Rakott karfiol

A karfiolt megmosom és rózsáira szedem...


....sós vízben félpuhára főzöm...

Lábasban olajat forrósítok... 

...beleteszem a kockára vágott hagymát... 

...és amíg pirul, előkészítem a húst... 

....a hagymát megpirítom... 

....majd ráteszem a darált húst... 

....és fehéredésig, nagy lángon sütöm.... 

...ízesítem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot...

....és fedő alatt készre főzöm. 

Közben elkészítem a főtt rizst is, 

....majd az olajjal kikent jénai aljára rakok egy sor karfiolt.... 

...arra egy sor rizst.... 

...a következő réteg a hús.... 

....majd a maradék karfiollal befedem. 

Lekenem vastagon tejföllel.... 

...és  forró sütőben megsütöm. 

Tányérba szedve.... 

....tejföllel meglocsolva tálalom. 





2 kisebb fej karfiol 
1 adag főtt rizs 
1/2 kg darált hús 
tejföl 
sajt 
só, bors 
vöröshagyma 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése