2013. július 3., szerda

Gyors kalács, batyu, csiga...

Gyors kalács, batyu, csiga








Hozzávalók:

0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig.
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be.
A kalács tetejét szurkáljuk meg.
Attól függően töltsük és szaggassuk, hogy épp milyen ízt szeretnénk.
Kakaós csigának, túrós batyunak, cukros briósnak tökéletes tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése