2013. július 19., péntek

Az én kemencés lángosom


Az én kemencés lángosom


Hozzávalók:

70 dkg liszt
2 evk. burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
4 dl langyos víz
1/2 evk cukor
1 evk só
1 dl olaj

fél doboz kockázott bacon 
1/2 pohár nagy tejföl
2 fej lila hagyma
25 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt a fele vízben felfuttatom, a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő tartályába teszem és alaposan kidolgoztatom. A sütőlemezt beolajozom, kézzel kinyújtom rajta a tésztát, megkenem tejföllel, megszórom a baconnal, karikára vágott hagymával és megszórom reszelt sajttal. 
Az előkészített, bemelegített kemencébe rakom és megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése