2013. július 3., szerda

Egyensúly süti "őzgerincbe"


Egyensúly süti "őzgerincbe"


Hozzávalók:

4 db tojás
vaj
cukor
liszt
csokidarabok

Elkészítés: A tojásokat megmosni és mérlegen lemérni.
A tojás súlyával megegyező vajat, cukrot, lisztet kimérni.
A vajat habosra keverni, bele a tojások sárgáját, a cukrot és alaposan kikeverni. Belerakni a lisztet és végül óvatosan a tojások felvert habját. Vajazott, lisztezett 2 db őzgerinc formába rakni, összetört csokidarabokat belenyomkodni, a tészta tetejét elsimítani és lassan megsütni.
Nálunk nagyon szeretik a gyerekek (is), és a feltornyosult mikulások és húsvéti nyulak is jobban "elfogynak". :-)
Lehet meggyeset is készíteni, akkor meggyszemeket kicsit bele kell nyomni a tésztába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése