2013. július 3., szerda

Hagymás nokedli(vagy nudli)

Hagymás nokedli(vagy nudli)


Hozzávalók:




5-6 nagy hagyma
olaj vagy zsír

őrölt pirospaprika
ételízesítő

A nokedlihez:

3 tojás
1 kiskanál zsír
liszt

Elkészítés:

5-6 nagy hagymát megtisztítunk, és kockára vágva olajban vagy zsírban egészen puhára pároljuk, közben sóval meghintjük.
Ha már elég puha, megszórjuk őrölt pirospaprikával és kevés ételízesítővel.
Ezután 4 személyre (3 tojásból, kiskanál zsír, liszt) galuska tésztát készítünk, és szaggatóval apró galuskát készítünk. A főzővízbe 1 evőkanál zsír vagy étolaj, só és ételízesítő is kerüljön.
A kész galuskát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és a forró hagymával összekeverjük.
Tavasszal fejes salátával gyors egytálétel.
Ha van fagyasztott nudlim otthon, akkor hagymás nudliként szoktam elkészíteni. Így kb 15-20 perc alatt készen van egy gyors ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése